14 Mayıs 2008 Çarşamba

ENGİNAR DOLMASI

6 adet enginar
2 su bardağı prinç
1 adet soğan
1 demet maydonoz
1demet dereotu
2 kaşık salça
baharatlar:nane,sumak,kimyon,pulbiber,tuz
sıvı yağ
yapılışı:enginarlar saplarından ayrılır bir kaşık yardımıyla içi tüğlerinden temizlenir tuzlu suda yıkanır hazırlamış olduğumuz iç harcı enginarın içine doldurulur derin bir tencereye yerleştirilip üzerine su çıkmıyacak şekilde su katılp birazda sıvıyağ gezdirelim yanına yaprakta sarılır ,bakla yemeğinede konulur çok lezzetli ve vitamin depolu bir sebze tabii içeriğini sizde baharat bakımından zenginleştirebilirsiniz.

1 yorum:

zeytin dedi ki...

yaaaaaaaaaaaaa benim canım fena halde taze enginar dolması istiyo
sen bana yapıp ankaraya aps ile gönderseneeeeeeeeeeeeeeeee!...