4 Mayıs 2008 Pazar

elmalı kurabiye

Porselen demlik çay saati etkinliğine ilk defa elmalı kurabiyemle katıldım ev sahipliğini yapan http://fatostuncay.blogcu.com/a teşekkürlerimi sunarım. 125 gr margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1,5 çay bardağı pudra şekeri 4 su bardağı un 1 paket vanilya-1 paket kabartma tozu-Pudra şekeri (üzeri için)
İç Malzemesi:-3 orta boy elma-1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz-6 çorba kaşığı şeker-2 çay kaşığı tarçın YAPILIŞI:
Öncelikle iç malzemesi için elmalar soyulup rendelenir. Bir tencereye konulup üzerine şeker, tarçın ilave edilip karıştırılır. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra cevizi ilave edilir ve soğumaya bırakılır.Diğer taraftan hamur için tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra 10-15 dakika dinlendirilir ve dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp düz bir yerde elle veya merdane yardımıyla hamur açılır. Orta kısmına iç malzeme konulup rulo halde sarılır.Tüm hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra rulolar yağlanmış tepsiye dizilip önceden ısıtılmış 170 derece sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Biraz soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri dökülürek servis yapılır......

1 yorum:

fatostuncay dedi ki...

canım oncelıkle katıldıgın için cook tesekkur edıyorum. cok mutlu oldum..
elmalı kurabıyelerın super olmus. ellerıne saglık..
heraman beklıyorum sıteme..
sevgılerımı yolluyorum..
gorusmek uzere..

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek:)
isim: fatos tuncay
site adı: http://fatostuncay.blogcu.com/
Tarif : Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/
Tüm hayallerinin hayırlısıyla gerçekleşmesi dileği ile;

SEVGİLERİMLE;

FATOŞ