16 Mayıs 2008 Cuma

bebek çorbası

HEPSİ YARARLI
Bu ayda bebeğinizin diyetine çok sayıda yeni ve tadı ilginç yiyecekler eklemeye başlayın. Tadı daha keskin sebze ve meyveleri deneyin, bunları et ya da balıkla karıştırın, mercimek gibi bakliyat ürünlerini ekleyin ve içeriği daha zengin yemekler deneyin. SEBZE ÇORBASI Bu çorba çeşitli kış sebzelerinden yapılır ve son derece besleyicidir. Çorbanın yapımı basittir ve çorba soğutulduktan sonra buzlukta küçük parçalar halinde soğutulabilir.
Malzemeler250g patates150g havuç1 pırasanın beyaz kısmı1 soğan2 diş sarmısak1 çorba kaşığı sebzeli bulyonbiraz zeytinyağı
Hazırlanışı:1. Bütün sebzeleri soyup küçük küçük doğrayın; pırasayı doğramadan önce dikkatlice yıkayın.2. Sebzeli bulyonu yarım litre kaynar suda eritin ve kenara koyun.3. Zeytinyağını derin bir tavada ısıtın.4. Patates ve havucu ekleyin, sebzeler yumuşayana kadar kapağı kapalı halde hafifçe pişirin.5. Soğan, pırasa ve sarmısağı ekleyin, ara sıra karıştırarak kapağı kapalı halde 5 dakika daha pişirin.6. Hazırladığınız sebzeli suyu ekleyin, çorba kaynamaya başladıktan sonra sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar 12 dakika daha kısık ateşte pişirin.Soğuttuğunuz çorbayı blendırdan geçirin. Çorba çok sulu olduysa tencereyi ocaktan almadan önce harlı ateşte birkaç dakika daha pişirin. Ya da çorbanın daha sulu olmasını istiyorsanız, istediğiniz kıvamı elde etmek için çorbayı blendırdan geçirirken içine kaynar su ekleyin.

Hiç yorum yok: