5 Şubat 2009 Perşembe

ıspanaklı dalyan




Malzemeler:
400 gr.kıyma
1 soğan
2 yumurta
tuz,karabiber
kimyon
İç harcı için:
500 gr.ıspanak
1 soğan
2 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz,karabiber

Hazırlanışı :
İlk olarak ıspanaklı harcı pişirin. Bunun için soğan ve sarımsakları sıvıyağda sotelemeye alın. ilk süre kavrulduktan sonra üzerine doğranmış ıspanakları da ekleyerek tuzunu ve baharatını ayarlayın.
Diğer tarafta köftesini hazırlayın. Bunun için karıştırma kabın kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta (bir yumurta akını üzeri için ayırın), tuz, karabiber ve kimyonu alarak köfteyi oluşturun. Hazır olan köfteyi fırın torbasının üzerine ince bir tabaka halinde yayın. Köftenin üzerine de ıspanaklı harcı alın. Torba yardımı ile köfteyi rulo yaparak üzerine yumurta akını sürün. 180 derecede 40 dk pişirin.
Köfteler kızarınca dilimleyerek yanında yoğurt yada patates püresi ile servis yapın.

Hiç yorum yok: