irmiği için:
1 lt süt
14 kaşık irmik
14kaşık şeker
2 paket vanilya
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
vişnesi için:
1 lt vişne suyu
6 kaşık tepeleme nişasta
1 paket vanilya
yapılışı:önce irmikli tatlımızı yapıyoruz malzemeli sırasıyla tencerede koyu kıvama gelene dek karıştırıp pişiriyoruz sonra borcam tepsimizi ıslatıp pişirdiğimiz talıyı döküyoruz.Daha sonra vişnemizi sırasıyla tencereye koyup pişiriyoruz irmikli tatlımızın üzerine döküyoruz soğuduktan sonra servise sunuyoruz.Tatlımızı vişneylede süsleyebiliriz
20 Ağustos 2008 Çarşamba
irmikli vişneli tatlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder