30 Nisan 2008 Çarşamba

fındıklı kek


çayın yanında bir kek hiç fena olmaz farketmez her türlü keki severim fındıklı,cevizli,üzümlü,portakallı vs canım nezaman istese üşenmem kalkar yaparım aman çayın yanı kuru olmasın buda kakolu fındıklı kek ...

acil sütlü tatlı

biz kadınlar elimiz dursa ağzımız durmaz yemeyelim kilo yapıyor diyoruz 3 gün sabredemiyoruz işte benim sabredemeyip akşamınbir saatinde mutfağımda olan malzemeyle hemencik yapıp yediğimiz tatlı sizede tavsiye ederim acil yapabileceğimiz hafif bir sütlü tatlı.
Malzemeler:

1 litre süt
9kaşık şeker
9kaşık irmik
vanilya
1 kaşık margarin
Yapılışı:süt ,şeker,irmik tencerede koyu kıvam olana dek pişiriyoruz daha sonra vanilya ve margarini ilave ediyoruz ıslatılmış tepsiye döküp fındık yada fıstıkla süsleyip soğumaya bırakıyoruz.

vitrin takımı

çok şık bir vitrin takımı arkadaşın kızı çeğizine örüyordu benimde fotoğraf makinemin yanımda olmasından faydalanıp çektim ve sizlere sunuyorum.

28 Nisan 2008 Pazartesi

profiterol

bu profiterolu ablam yapmış nasıl görünüyor ama,çok harika bence size kolayca yapılcak şekilde anlatayım ablamında ellerine sağlık tekrarını bekleriz.





2,5 çay bardağı su
50 gr margarin
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 tatlı kaşığı şeker
(bu malzemelerin hepsini tencerede pişiriyoruz)
piştikten sonra 3 yumurta ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave ettikten sonra mikserle hamura yediriyoruz. hazırlanmış hamuru ister şırıngayla ister tatlı kaşığıyla fırın tepsisine diziyoruz 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar yani 20 dk pişiriyoruz.
Kreması:3 kaşık un
1 bardak şeker
500ml.süt
50 gr margarin
vanilya
(kremayı pişiriyoruz ve soğuttuktan sonra fırından çıkartmış olduğumuz profitorollerin arasını kesip içine dolduruyoruz daha sonrada üzerine çukulata sosu döküyoruz.

23 Nisan 2008 Çarşamba

23 NİSAN

23 nisan kutlu olsun sevinin çocuklar övünün büyükler 23 nisan kutlu olsun: bugün çocuk bayramımızı kutladık kızım trakya yöresine ait folklör grubundaydı yavrum çok heycanlıydı ilk önceleri oynamamak için çok ısrar etmişti ama sonra bu günü iple çekti ve o gün bugündü çok güzel ve heycanlı bir gündü bende kızım kadar heycanlıydım bütün dünya çocuklarının 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI kutluyorum nice güzel günlere çocuklarımızla beraber diyorum.


18 Nisan 2008 Cuma

melemen

melemene gelin dostlar evet bizim hafta sonlarında akşam yemeğinmizin vazgeçilmez menüsü melemen çocuklarımıza sofrada ekmek ye demediğimiz tek yemeğimiz hepimiz ailece çok severek yeriz yanındada köpüklü bir ayran afiyet olsun hepimize ama size bir sır vereyim bu melemeni evde en lezzetli eşim yapar itiraf ederim, tarifi vermeme gerek yok sanırım melemeni bilmeyen yoktur.

14 Nisan 2008 Pazartesi

mutfak havlusu


"yeme de yanında yat " türünden kokoş bir havlu.diyorum ki "elini silme de bak!.."

kermes için lifler



Bu lifler hünerli eller Aynur hanıma ait. bir de mutfak havlusu var resmi yukarıda.

12 Nisan 2008 Cumartesi


minik peri

mini panço

.




bebekler için uyarlanmış panço 2 aşamalı bir örgü ilk aşaması şöyle: bel kısmı 156 ilmek ile başlıyoruz 2 ters 2 düz60 sıra örüp bitiriyoruz yandan dikiyoruz ilk aşama bitmiş oluyor.





buda ikinci aşamamız üst kısmı:boğaz kısmından başlanıyor 48 ilmekle iki ters iki yüz 6 sıra örüyoruz daha sonra örgümüzü ortalayıp arttırak düz örgüyle devam ediyoruz 30 sırada bitmiş oluyor.karın bölgesinden dikiyoruz saçaklarınıda yapıp bitiriyoruz




eveeeeet buda pançomuzun bitmiş hali kolay va basit.










havlu kenarı





simli ipten ve ortlarına hortum konulmş köşe ve uçtan oluşmuş havlu kenarımız.

iki renkli yelek





bu cici yeleği ablamın kayın validesi örmüş kolay ve şık bir yelek hemen size nasıl örüldüğünü kısaca tarif edeyim.kırmızı 46,beyaz 46 toplam 92 ilmekten oluşuyor 10 sıra kadar haroşa örülüp düze geçiliyor yanlada6 ilmek haroşa ile devam ediliyor ve koltuğa kadar örülünce yine kol lastiği bölümüne haroşa koyup koltuk kesimi yapıp örgümüze devam ediyoruz sonrada omuz sayısını ayarlayıp ense kesimini yapıp ister öntarafa devam edin isterseniz kesip öyle ön tarafa geçin aslında bütün örülen bir örgü zor gelirse ayrı örülebiliyor yanlarıda tığla ekleniyor.eğer bütün örmeye kalkarsanız yaka kısmından sonra arttırıyoruz örüş şekli size kalmış.

elbise

çocuk elbisesi akıllı ipten örülüyor üstü süveter şeklinde düz örülüp kayık yaka modelinde istediğiniz uzunlukta örün altını ise yandan başlıyorsunuz uzunluğunu kendiniz ayarlıyorsunuz pile yaparak süveterin altına dikiyoruz.

9 Nisan 2008 Çarşamba

DÜĞÜMLÜ ÇÖREK

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket maya
un
YAPILIŞI:sütü ve suyu ılık bir şekilde yuğurma kabımıza alalım maya yı ilave edip elimizle erittikten sonra şeker,tuz ve yağıda ilave edip elimizle eritmeye devam edelim daha sonra alabildiği kadar un koyum çok yumuşak bir hamur elde edelim ne cıvık nede kurabiye hamuru gibi katı olmasın yalnız çok yuğurmalıyızki iyi sonuç alalım yuğurma işlemi bittikten sonra bir parça alıp hamuru uzatalım kıvrım kıvrım yapıp düğüm atar gibi dolayalım üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu atıp 185 derecelik fırında iyice pembeleşene kadar pişirelim.
not:yumurtanın sarısına biraz pekmez ilave edebiliriz.

6 Nisan 2008 Pazar

fırın poşetli tavuk



6adet but
6adet patates
2adet domates
6adet biber
arpacık soğan
sarımsak
baharat,tuz,salça
2kaşık sıvıyağ
yapılışı:butları önce baharatlıyoruz daha sonra sırasıyla malzemeleri ekliyoruz patatesleri kızartmalık parmak şeklinde doğruyoruz biberleri,domatesi dörde bölüyoruz,sarımsakları soyup doğramadan bütün şekilde soğanlarıda bütün salçayı bir çaybardağı suyla sulandırıp tuzunuda eklyip malzemeleri harmanlayıp fırın poşetine dolduruyoruz ağzını kilitleyip bıçakla üzerinden birkaç delik açıyoruz 200 derecelik fırında 45 dk pişiriyoruz.

yumurtalı köfte

yarım kg ince bulgur

bir demet maydonoz
taze soğan
sıvı yağ
salça
kimyon,karabiber,isot,tuz
4yumurta
limon
marul
YAPILIŞI:
bulguru isteğe göre çoğaltabiliriz tepsiye döküyoruz sıvıyağda salçayı kavuruyoruz içerisine tüm baharatlarıda ilave ediyoruz ve bulgurun içerisine ilave edip bulgur yumuşayana kadar yuğuruyoruz daha sonra yumurtayı bir kasede çırpıp kızgın yağda pişirip yuğurduğumuz bulgurun içine ilave edip yuğurmaya devam ediyoruz artık köfte şeklini verebiliyorsak marul hariç diğer yeşillikleri ilave edip birazdaha yuğurduktan sonra köfte şeklini verip servise sunabiliriz yanında ayran mütiş olur bide ardından çay içmeyi ihmal etmeyin.

3 Nisan 2008 Perşembe

kurdale nakışı





kurdale nakışı salon takımından konsol örtüsü . daha kenarları işlenecek. çok çalışmam gerek çoooooooooooooook...