6 Nisan 2008 Pazar

yumurtalı köfte

yarım kg ince bulgur

bir demet maydonoz
taze soğan
sıvı yağ
salça
kimyon,karabiber,isot,tuz
4yumurta
limon
marul
YAPILIŞI:
bulguru isteğe göre çoğaltabiliriz tepsiye döküyoruz sıvıyağda salçayı kavuruyoruz içerisine tüm baharatlarıda ilave ediyoruz ve bulgurun içerisine ilave edip bulgur yumuşayana kadar yuğuruyoruz daha sonra yumurtayı bir kasede çırpıp kızgın yağda pişirip yuğurduğumuz bulgurun içine ilave edip yuğurmaya devam ediyoruz artık köfte şeklini verebiliyorsak marul hariç diğer yeşillikleri ilave edip birazdaha yuğurduktan sonra köfte şeklini verip servise sunabiliriz yanında ayran mütiş olur bide ardından çay içmeyi ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok: