28 Nisan 2008 Pazartesi

profiterol

bu profiterolu ablam yapmış nasıl görünüyor ama,çok harika bence size kolayca yapılcak şekilde anlatayım ablamında ellerine sağlık tekrarını bekleriz.





2,5 çay bardağı su
50 gr margarin
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 tatlı kaşığı şeker
(bu malzemelerin hepsini tencerede pişiriyoruz)
piştikten sonra 3 yumurta ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave ettikten sonra mikserle hamura yediriyoruz. hazırlanmış hamuru ister şırıngayla ister tatlı kaşığıyla fırın tepsisine diziyoruz 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar yani 20 dk pişiriyoruz.
Kreması:3 kaşık un
1 bardak şeker
500ml.süt
50 gr margarin
vanilya
(kremayı pişiriyoruz ve soğuttuktan sonra fırından çıkartmış olduğumuz profitorollerin arasını kesip içine dolduruyoruz daha sonrada üzerine çukulata sosu döküyoruz.

Hiç yorum yok: