9 Nisan 2008 Çarşamba

DÜĞÜMLÜ ÇÖREK

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket maya
un
YAPILIŞI:sütü ve suyu ılık bir şekilde yuğurma kabımıza alalım maya yı ilave edip elimizle erittikten sonra şeker,tuz ve yağıda ilave edip elimizle eritmeye devam edelim daha sonra alabildiği kadar un koyum çok yumuşak bir hamur elde edelim ne cıvık nede kurabiye hamuru gibi katı olmasın yalnız çok yuğurmalıyızki iyi sonuç alalım yuğurma işlemi bittikten sonra bir parça alıp hamuru uzatalım kıvrım kıvrım yapıp düğüm atar gibi dolayalım üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu atıp 185 derecelik fırında iyice pembeleşene kadar pişirelim.
not:yumurtanın sarısına biraz pekmez ilave edebiliriz.

Hiç yorum yok: