30 Eylül 2008 Salı

bayramınız kutlu olsun


27 Eylül 2008 Cumartesi

kadir geceniz mübarek olsun


fırında kızartma

2. iftar ekinliğinin 4 haftası http://hobievigardenya70.blogspot.com/ daveti için teşekkürler. fırında kızartma, yağda uğraş ismeyen bayanlar için mütiş pratik bir kızartma aynı yağda kızartılmış gibi oluyor.

malzemeler
4 patates
2 patlıcan
2kabak
kırmızı yada yeşil biber
2 domates
bi miktar sıvıyağ ve tuz
yapılışı:malzemeleri kızartmalık doğruyoruz derin bir kasede tuz ve sıvı yağla harmanlayıp fırın tepsisine yayıp üzerini folyoyla kapatıp 200 derecelik fırına veriyoruz 45 dk pişirip folyayı çıkartıyoruz bi on dk folyosuz bekletiyoruz ve kızartmamız tamamdır arkadaşlar ben denedim ve beğendim.

13 Eylül 2008 Cumartesi

kızarmış piliç

merhabalar ramazan boyunca güzel tarifler yayınlamaktı amacım ama aksilikler oldu modemimiz canı isteğince çalışıyor o anı yakalamakta zor oluyor.biraz ara vermm ee ramazanla birliktede okullarında açılmasıyla biraz sizlerden ayrı kaldık sağlık olsun napalım.



çocuklar kızzarmış pilici çok severler evde bütün piliç vardı ben çok naadir alırım bütün genelde parça yada but tercihimdir bütün olunca böyle fırında kızartıp ortaya koyuyorum yemesi bile zevkli geliyor onlara böyle daha çok seviyorlar.


yapılışı:1 adet bütün pilici tencerede 15 dk haşlıyorum suyunu kullanmak için, daha sonra tavuk hercını yada evdeki baharatlardan kullanıyorum sıvıyağda çırpıp tavuğun üzerine sürüp fırın poşetine koyup yanına da birkaç patates soğan koyup poşetin ağzını kilitleyipüzerinden birkaç delik açıp frına sürüyorum piliç kızarana dek pişiriyorum.


1 Eylül 2008 Pazartesi

şeftali reçeli

bu sene reçel konusunda baya iyiydim bu zamana kadar tereddütte kalıyordum artık sanırım bişeyleri aşabiliyorum kendime güveniyorum galiba ama yinede galiba diyorum demek oluyorki birazdaha katetmem gerekiyor.3 kg şeftaliyi soydum ve elmadilimi şeklinde derin tencereye doğradım üzerin12 bardak şeker döküp akşamdan beklettim sabaha kadar tamamen suyunu salmış sabah ateşe koydum kaynadıktan sonra 10 dk tuttum bir tatlı kaşağı limontuzu ilave edip 2 dk sonra kapattım üzerindeki köpüklerini almayı unutmayalım.soğuduktan sonra tepsiye döküp güneşte 3 gün bekletip kavonoza aldım.
not:tatlı meyvelere 1 e 1 şeker ekşi meyvelere 1 e 1buçuk şeker diyor büyüklerimiz.

11 AYIN SULTANI

"Bu ayın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da Cehennemden kurtuluştur.Bu ayda kim kölesinin (işçi ve hizmetçisinin) işini hafifletirse, Allah da onu affeder ve Cehennemden uzak tutar.Bunun için bu ayda şu söyleyeceğim dört hasleti fazlasıyla bulundurmaya çalışınız. Bu dört hasletten ikisi ile Rabbinizi razı edersiniz, diğer ikisinden ise hiçbir zaman ayrı kalamazsınız.Rabbinizin rızasına sebep olan hasletlerin birisi, kelime-i şehadete devam etmeniz, diğeri de Allah'tan mağfiret dilemenizdir.Vazgeçemeyeceğiniz iki hasletin biri Allah'tan Cenneti istemek, diğeri de Cehennemden Allah'a sığınmaktır.Her kim oruçluya bir yudum su verirse, Allah da ona benim mahşerdeki havuzumdan öyle bir su içirecektir ki, Cennete girinceye kadar bir daha susuzluk çekmeyecektir.