bu sene reçel konusunda baya iyiydim bu zamana kadar tereddütte kalıyordum artık sanırım bişeyleri aşabiliyorum kendime güveniyorum galiba ama yinede galiba diyorum demek oluyorki birazdaha katetmem gerekiyor.3 kg şeftaliyi soydum ve elmadilimi şeklinde derin tencereye doğradım üzerin12 bardak şeker döküp akşamdan beklettim sabaha kadar tamamen suyunu salmış sabah ateşe koydum kaynadıktan sonra 10 dk tuttum bir tatlı kaşağı limontuzu ilave edip 2 dk sonra kapattım üzerindeki köpüklerini almayı unutmayalım.soğuduktan sonra tepsiye döküp güneşte 3 gün bekletip kavonoza aldım.
not:tatlı meyvelere 1 e 1 şeker ekşi meyvelere 1 e 1buçuk şeker diyor büyüklerimiz.
1 Eylül 2008 Pazartesi
şeftali reçeli
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder