7 Şubat 2008 Perşembe

karnıyarık börek

6 adet yufka
3 yumurta
1bardak yoğurt
1 bardak sıvıyağ
1 kabartmatozu
1/2çökelek
1 demet maydanoz
çörek otu
YAPILIŞI:yumurtalarımızı kırıp yoğurt ,sıvı yağ ve kabartmatozunu çırpıyoruz 2 şer yufkayla başlıyoruz yufkamızın birini seriyoruz hazırladığımız harçtan fırça yardımıyla yufkanın heryerine sürüyoruz ikinci yufkayıda üzerine düzgünce seriyoruz ve aynı şekilde harçtan üzerine sürüyoruz ve bıçakla 4e bölüp 8 parça kesiyoruz çökeleğimizi geniş kısma bi miktar koyup serbestçe sıkmadan sigara böreği gibi sarıyoruz malzemesini biraz bol koyarsak daha kalın olacaktır sonra bıçakla karnınndan yani ortasından yarıyoruz yardığımız yere domates ve biber koybiliriz diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp yağlanmış tepsiye dizip tekrar üzerlerina harç sürüp çörek otu serpip fırına sürüyoruz

Hiç yorum yok: