1/2çiğ kadayıf
100gr margarin
5çorba kaşığı şeker
1su bardağı ceviz yada fındık içi
MUHALLEBİSİ
1 lt süt
6yemek kaşığ şeker
1su bardağı un
1 paket kremşanti
vanilya
YAPILIŞI:önce muhallebisini yapıyoruz süt şeker ve unu karıştırarak pişiriyoruz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra kremşantiyi toz haliyle vanilyayla birlikte muhallebiye ilave edip yavaştan hızlıya mikserle çırpıyoruz daha sonra margarini bir tencereye alıyoruz eritip kadayıfı ve fındık veya cevizi birde 6 yemek kaşığı şekeride ilave edip kavuruyoruz tıpkı irmik kavurur gibi kahverengi olana dek kavrulduktan sonra önce muhallebiyi tepsiye yayıyoruz üzerinede kavurduğumuz kadayıfı güzelce seriyoruz isteğe göre kimisi muhallebinin altınada serip muhallebi ortada kalıyor ben sadece üzerine uyguladım.
9 Şubat 2008 Cumartesi
kadayıflı muhallebi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder