10 Mart 2009 Salı

ayva tatlısı

6adet ayva
2 subardağı şeker
2su bardağı su
gıda boyası
içi için:2 elma
fındık içi
tarçın
yapılışı:ayvaları ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyip kararmaması için suyun içine atalım derin bir tencereye ayvaları dizip üzerine şekeri ve suyu döküp kaynamaya bırakalım yumuşayan ayvaları fırın tepsisine alıp rendelemiş olduğumuz elmaları kaşıkla ayvanın ortasını dolduralım elmaya tarçın ve şeker ilave edebiliriz daha sonra tenceredeki kalan şurubumuza çay kaşığı ucuyla arzu ederseniz gıda boyası ekleyip ayvaların üzerinde gezdirip fırına sürelim ayvalar hafif kızarmaya başladığı zaman işlem tamamdır fırından çıkarıp fındıkla süsleyip kaymakla servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok: