31 Ocak 2009 Cumartesi

bloğum 1 yaşında


Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır .zaman nasılda akıp gidiyor iyisiyle kötüsüyle tam bir sene oldu bloğumu açalı inşaallah bu sene çok farklı yazılar sunacağım hep aynı olmaz değilmi insan değişmeli hergün birşeyler daha öğrenmeli öğrendiklerinide aktarmalı bende aynen öyle yapacağım inşallah.

30 Ocak 2009 Cuma

ekşili köfte


malzemeler:
100 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta
6 kaşık un(kıymanıza göre değişir)
tuz
1 su bardağı yoğurt+yarım limon+2 kaşık un
yapılışı:kıymamızın derin bir kaba alıyoruz içerisine pirinç,yumurta,ve azar azar unumuzu ilave edip bir miktar da tuz attıktan sonra kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.Daha sonra fındık büyüklüğünde yuvarlıyoruz içerisi un serpilmiş kapta biriktiriyoruz.Tenceremize 5 bardak kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz kaynayan suya hazırlamış olduğumuz köfteleri ekleyip pişmesini bekliyoruz öte yandan kasenin içine yoğurt, limon ve unumuzu çırpıp kaynayan çorbamızı karıştırarak terbiyeliyoruz.Arzuya göre çorbamızın üzerine yağ ve naneyi kızdırıp döküyoruz.

27 Ocak 2009 Salı

hayvanlar alemi




















































bu görüntüler izmir doğal yaşam parkından park kurban bayramından birkaç gün önce açıldı ,inanılmaz bir insan akımına sebep oldu .Daha önce hayvancıklar izmir enternesyonal fuarında ikamet ediyorlardı dar kafeslerde ve çokta kötü kokuyordu bu doğal yaşam parkı gerçekten o küçük yerden kurtulmalarına sebep olmuş .evet biz ilk açıldığında kalabalık olur diye gidemedik sonra hava şartları el vermedi birde okul sınavları derken anca sömestre tatilinde bize güzel bir havada gezme şansı doğdu.aslında daha çok çekilecek görüntüler vardı elimden bukadarı geldi ve sizlerlede paylaşmak istedim.yolu izmire düşen herkese tavşiye ederim gezilecek görülecek ve sitres atılacak süper bir mekan teşekkürler İZMİR.




































































24 Ocak 2009 Cumartesi

evladına zaman ayıramayanlara


Sadece bu sabah için,
içimden aglamak geldigi halde yüzünü gördügümdegülümseyecegim.
Sadece bu sabah için,
ne giymek istediginin seçimini sanabirakacagim,gülümseyerek ne kadar yakistigini söyleyecegim.
Sadece bu sabah,
çamasirlari yikamaktan vazgeçip seninleparktaoynamayagidecegim.
Bu sabah bulasiklari lavaboda birakip,
bulmacanin nasil çözüldügünü banaögretmeni izleyecegim.
Öglenden sonra telefonun fisini çekip bilgisayarikapatacagim vearka bahçede oturup seninle köpükten balonlar uçuracagim.
Bu ögleden sonra dondurma arabasi için çigliklar attigindasana hiç kizmayacagim ve gelirse bir tane alacagim.
Bu ögleden sonra büyüdügünde ne olacagin hakkinda hiç canimi sikmayacagim yada seni ilgilendiren konularda ikinci bir düsünce üretmeyecegim. Bu ögleden sonra kurabiye pisirirken bana yardim etmene izin verecegim ve çalismayacagim.
Bu ögleden sonra yemeğe gidecegiz ve iki tane çocuk menusu isteyecegiz ki,iki oyuncak alabilesin.
Bu gece seni kollarimda tutacagim ve nasil dogdugunu seni ne kadar çok sevdigimi anlatacagim.
Bu gece küvette sulari siçratmana izin verecegim ve sana hiç kizmayacagim.
Bu gece geç saate kadar oturmana ve balkonda oturupyildizlari saymana izin verecegim.
Bu gece yanina uzanip en sevdigim TV programlarini birkenara birakipparmaklarimi saçlarinda dolastirirken bana en büyük armagani verdigi için Allaha sükredecegim.
Kayip çocuklarini arayan anne ve babalari düsünecegim. Yatak odalari hastane odalarinda donuk bakislarla, daha fazla içlerinde tutamadiklari çigliklariyla hasta çocuklarini seyreden anne-babalar düsünecegim.
Ve bu gece yanagina iyi geceler öpücügü için biraz daha uzun tutacagim kollarimda.
Allaha senin için tesekkür edip bize yalnizca bir gün daha vermesi için yakaracagim.....

BEN BUYUM


Adımlarımda "kim ne der" diye düşünmem. Basit kişilerle polemiğe girmem . Bazı yanlışları asla AFFETMEM! Tutkularım vardır VAZGEÇMEM Bazen çok severim ama SÖYLEMEM! Haddinizi bilin dostlarıma laf ettirmem!! Gidiyorsan eğer, çok özlesem bile DÖN DEMEM! Artık kimseye kolay kolay GÜVENMEM! Güvenmedikçe de SEVMEM!
AĞIR GELİYORSA BUNLAR, FİRAR SERBEST ÜSTELEMEM!