26 Ağustos 2008 Salı

fuar anım


77. İzmir enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen Uluslararası Kültürpark Festivali başladı hemen hemen tüm dünyadan katılımlar bu katılımları izlemek için eşim çocuklarım ve ben de iştirak ettik başlangıç berbattı yolda gidiyoruz ve epey bir yol aldıktan sonra benim eyvaaah sesimle yankılandı arabamız evet ben yine yaptım yapacağımı nemi,foğraf makinasını evde unuttum olacak işmi ama oldu geri dönüş yok istikamet fuar alanı ama ne güzel standları çekip sitemde gururla sergileyecektim artık seneye kaldı ölmez sağ kalırsak.Fuar güzeldi katılım sanki azdı birkaç ülke vardı diğerleri Türkiye çapındaydı güzel ülkemizin şirin insanlarının hazırladığı ufak standlar gezmeye ve görmeye değer.

Kalp değince

İnanırsın
Tüm yollar sende biter,sonra seninle yeniden,bambaşka başlar
Nehirler sende son bulur,sonra seninle daha bbir coşkun,daha bir duru akar.
Damlaları sendedir artık.
Sözler sende biter,sonra seninle ilk harften başlar konuşmaya.
Sana inanarak,seni doğrulayarak başlar.
çünkü sen inanırsın;
söylediğinde sözüne,
sustuğunda sükutuna,
yürüdüğünde adımlarına,
ve durduğunda bekleyişine...
Şöylemi böylemi demeden inanırsın.
Rüzgarla birlikte sağa sola savrularak esmessin.
Rüzgar gelir ferahlığını senden alarakseninle eser.
Hayat seninle yaşar yeniden hayat bularak.
Tereddütleri silinmiştir.
Öyle bir inanışla inanırsınki ALLAH dediğinde iki cihan seninle birlikte ALLAH der.
Susanlar gönlünü susturmuştur.

23 Ağustos 2008 Cumartesi

patlıcan közleme


patlıcan közlemesini kimi ocak üzerinde kimi fırında kimisi de közde yapar benim tercihim közlenmişi közde yapılanın tadı daha lezzetli oluyor.yapılışı:patlıcan ve biberler közlenir kabukları sabırla soyulur bıçak yardımıyla ezme haline getirilir üzerine sarımsaklı yoğurt birazda mayonez çırpıp dökülür tuzunuda unutmayalım.

22 Ağustos 2008 Cuma

tarçınlı kurabiye

malzemeler

1 paket margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 su bardağı un
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
kabartma tozu +vanilya
üzeri için:tarçın ve pudra şekeri.
yapılışı:margarin oda sıcaklığında olacak şekilde sırasıyla diğer malzemeleride ekleyip bir kurabiye hamuru elde ediyoruz çatalla üzerini şekillendirip 175 derecelik fırına veriyoruz hafif pembeleşince fırından çıkarıyoruz ve üzerine tarçın ve pudra şekeri serpiyoruz.

21 Ağustos 2008 Perşembe

incir reçeli


arkadaşlar bir incir reçeli yaptım sormayın ilk defamı yapıyorsun diyen olursa hayır diğer reçellerimi yaparken sormadığım insan kalmıyordu acaba olurmu olmazmı endişesi oluyordu incir reçelemi aniden yapmaya karar verdim ve bir iki tarif değerlendirip hemen kollarımı sıvadım ama inanın müthiş oldu allah yemek nasip etsin kışa inşaallah.
malzemeler:

2 kilo incir
5 su bardağı şeker
limontuzu
yapılışı:baktığım tariflerde genelde soymamışlar ben soydum ve derin tencereye dizdim üzerini geçecek miktarda suyla bir taşım kaynattım ve kevgire aktarıp suyunu süzdüm acısı gidiyormuş daha sonra tencereye 5 su bardağı şekerive 2 subardağı suyu şeker eriyene kaynattım kevgirdeki incirleri kaynayan tencereye aktardım 10 dk kaynadıktan sonra limon tuzunu ilave edip bi 5 dk daha kaynattım ve altını kapattım reçel tencerede soğuduktan sonra tepsiye alıp 1 gün güneşte bekletip kavonaza aktardım.

not:kaynarken üzerindeki köpüğü almayı ihmal etmeyin.

20 Ağustos 2008 Çarşamba

GÖZLEMEYE GEL

gözlemeler harika görünüyor değilmi şöyle hafif ılımış mideye oturmucak şekilde yanına kabukları soyulmuş domates içecek olarak ben ayran alayım of mütiş beni birgün tok tutar doğrusu içi farketmez(peynir,patates,patlıcan vs...)arzuya ve damak zevkine göre değişir.

irmikli vişneli tatlı

irmiği için:
1 lt süt
14 kaşık irmik
14kaşık şeker
2 paket vanilya
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
vişnesi için:
1 lt vişne suyu
6 kaşık tepeleme nişasta
1 paket vanilya
yapılışı:önce irmikli tatlımızı yapıyoruz malzemeli sırasıyla tencerede koyu kıvama gelene dek karıştırıp pişiriyoruz sonra borcam tepsimizi ıslatıp pişirdiğimiz talıyı döküyoruz.Daha sonra vişnemizi sırasıyla tencereye koyup pişiriyoruz irmikli tatlımızın üzerine döküyoruz soğuduktan sonra servise sunuyoruz.Tatlımızı vişneylede süsleyebiliriz

16 Ağustos 2008 Cumartesi

Berat


13 Ağustos 2008 Çarşamba

havlu kenarı

halkalarla yapılmış şık bir havlu kenarı ablamın görümcesi Ayten e ait ellerine sağlık Aytencim .

havlu kenarı



boncuk ve pullarla işlenmiş ellerinizi silmeye kıyamayacağınız bir havlu örneği ablamın görümcesi ayşeye ait bir emek ellerine sağlık ayşecim.

sigara böreği ve patates salatası

5 çaylarımızın vazgeçilmezlerinden ikisi hergün olsa hayır demem dereotunu hiç sevmezdim ama patates salatasına girince yediriyor kendini bu iki tarifi bilmeyenimiz yoktur tarif etmeyede lüzum yoktur.

12 Ağustos 2008 Salı

makarna cipsi

tarifimiz oktay ustaya ait çocuklar için değişik bir tat denemenizi tavsiye ederim.
malzemeler
yarım paket makarna
galeta
tuz
1 çay bardağı sıvıyağ

yapılışı: makarna haşlanır soğuk sudan geçirilir galeta unu ve tuz ile harmanlanır.yağda pembeleşene kadar kızartılır.sıcak olarak servis yapılır.

10 Ağustos 2008 Pazar

ARANAN KADIN


içli köfte

Arrkadaşlar bu içli köftenin benim için çok özel bir yeri var niyemi,kayınvalidem yaptığı için çok seviyorum benimsenmek insanın gerçekten çok hoşuna gidiyor ben eşimin memleketine gidince kayınvalidem yazık bizi nasıl rahat ettireceğini şaşırıyor allah ondan razı olsun 10 gün kalıyoruz bu 10 gün içinde bize sevdiğimiz yemekleri nasıl yedireceğini şaşırıyor bunlardan biri içli köftesi allahım tadına doyum olmuyor aslında bende yaparım ama yuğurması bana çok zor geliyor ellerim de egzama olduğu için yuğuramıyorum ama bende yuvarlayabiliyorum geçelim kısaca tarifine.MALZEMELER
Dış Malzemesi
1/2kilo ince bulgur
1/2 kilo orta boy bulgur
1/2 kilo yağsız sinirsiz kıyma
2 avuç un
2 yemek kaşığı biber salçası
Pulbibier ,tuz , kimyon
İç Malzemesi
1 kilo yağlı kıyma
5 adet kuru soğan
150 gram iri çekilmiş
Tuz ,karabiber, nane, pulbiber, kimyon
1/2 demet maydonoz
yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Dışının Hazırlanması
Bulgur soğuk suyla kısır gibi az suyla ıslatılır, yarım saat bekler ilk önce salça
ve baharatlarla bulgur yoğrulur sonra et ilave edilip eller soğuk su ile ıslatılıp
sakız gibi olana kadar yoğrulur, 2 avuç un ilave edilip tekrar yoğrulur.
İçinin Hazırlanması
Soğanlar küçük doğranır süzgeçte yıkanır yağda soğanlar kavrulur kıy-
ma ilave edilir iyice kavrulur tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, nane ilave edilir,
ateşten alınır maydonozu cevizi katılır soğutulup buzlukta donması beklenir.
Hazırlanması
Yoğurduğumuz bulgurlu , etli hamurdan yumurta kadar kopartılıp çok ince açılır
iç malzemesi konulup kapatılır kaynayan tuzlu ve az limon sıkılmış suda 5 dakika
haşlanır.
NOT: İstenirse yağda kızartılır.


8 Ağustos 2008 Cuma

anne baba tutumları

Gençlerimizi dinleyerek kurtaralım
sıkıntılarını ailesiyle paylaşamayan,ideallerine ulaşamayıp bir baltaya sap olamama bunalımı yaşayan gençlerin,kendilerini ifade etmelerini sağlamak onları kötülüklerden korumanın ilk adımını teşkil eder.Bunu başarabilmek için etkili dinlemenin ne olduğunu bilmeliyiz önce.
Dinlemenin ip uçları
Dinlerken konuşmayın.
Dinleme isteğinizi gösterin.
Dinlerken başka birşeyle meşkul olmayın .
Duygularını anlamaya çalışın,sabırlı olun, eleştirmeyin.
Yargılamayan sorular sorarak konuyu iyice anlamaya çalışın.
Tavsiyelerde bulunmayın,sorularla yönlendirerek kendisinin düşünmesini sağlayın.

5 Ağustos 2008 Salı

evdeki icatlar

bu çok amaçlı bir sandık yoğurt kutusundan yapılmış önce üst kapak örülmüş, kapağı saracak şekilde dikilmiş,alt bölmeside kutuyu içine alacak şekilde örülüp kapağı da dikerken yandan tutturup dikilmiş.

sehpa takımı



sehpa takımı dayımın eşi emine yengeme ait bir emek yanlız müthiş şık bir takım olmuş görünce insan ayyyyyyyyyyyyyyyyy harika demeden edemiyor.

4 Ağustos 2008 Pazartesi

kışlık yelek

selvi teyzenin emeği ellerine sağlık.

ŞAPKALAR

dayımın gelini rabia cığıma ait hünerler 2 tane dünya güzeli kızları var marifetli kadın örmüşte örmüş emeğine sağlık canım allah güzel günlerde kullanmak nasip etsin inş.