31 Temmuz 2008 Perşembe

vay halimize

Türkiye yeni bir sarsıntı daha geçirdi nefesler yine derin tutuldu şükürler olsun gazamız mübarek olsun BAŞBAKANIMIZA geçmiş olsun diyor durmak yok yola devam diyorum.
EN HAYIRLI KİŞİ OL
PEYGAMBER EFENDİMİZ buyuruyor:
-En hayırlınız kendisinden hayır umulan ve şerri dokunmayacağı hususunda emin olunandır. En şerliniz de kendisinden hayır ümit edilmeyen ve şerrinden de emin olunmayan kimsedir.

30 Temmuz 2008 Çarşamba

yaz çorbası

uzun bir tatilden sonra yaz çorbasıyla açılışı yapıyorum arkadaşlar harika bir akdeniz gezintisi çok iyi geldi doğrusu çocuklar eşim ve ben güzel bir tatil yaptık bu arada sizlerden baya uzak kaldık özlemişim bilgisayarımı başına oturunca birden heycanlandım klavyede harfleri bulamadım sanki neyse önümüzde kocaman 1 sene var inşaallah güzel etkinlikler bizleri bekliyor geçelim yaz çorbamızın tarifine sevgili kayınvalidemin enfes yaz çorbası onun elinden çok lezzetliydi doğrusu .


2 su bardağı pilavlık bulgur
1 demet semizotu
yarım kilo yoğurt
sıvıyağ+tuz ve nan
3 diş sarımsak
yapılışı:pilav tenceremize bir miktar sıvıyağ katalım bulguru hafif kavurup 3 bardak su ekleyip tuzunuda katıp kapağını kapatalım normal bulgur pilavı yapıyoruz yalnız suyunu çekiyor ve bitmesine yakın doğranmış semizotu yapraklarını ilave ediyoruz kapağını kapatıp suyunu çekince altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.daha sonra koyu kıvamlı sarımsağıda eklenmiş bir ayran yapıyoruz ve soğumuş olduğundan emin olduğumuz pilvımıza döküyorüz içerisine buz parçalarıda atabiliriz nekadar soğuk olursa okadar lezzetli olacaktır çorbamızı servis tabaklarına alıp nane ekleyelim ve afiyetle yiyelim.