11 Haziran 2008 Çarşamba

makarna salatası

malzemeler

1 paket makarna
1 küçük kavanoz garnitür
turşu
1/2 sarımsaklı yoğurt
mayonez
pul biber+ nane
yapılışı:makarna haşlanır soğuk sudan geçirilir ve yağlanır marketten almış olduğumuz garnitürü makarnaya karıştırıp turşumuzu minik minik doğrayıp sarımsaklı yoğurdu ve mayonezide ekleyip güzelce harmanlıyalım üzerinide nane veye pulbiberle süsleyip servise sunalım.

7 Haziran 2008 Cumartesi

yalancı iskender


Komşumuz ayşin ablanın ellerine sağlık bize yalancı iskender yapmış çokta iyi olmuş ben sonderece iskender hastası olaraktan yalancısıda kafii geldi doğrusu tekrar teşekkür ediyorum ve tarifine geçiyorum ben onun bana anlattığı şekilde aktarayım.isteğe göre kıymayı köftelik hazırlamış ve bu malzemeyi fırın tepsisine yağlı kağıdın üzerine yaymış fırında 190 derecede pişirmiş sonra lavaş ekmeğini küp küp doğrayıp servis tabağına alıp üzerine salçayı yağda kavurup baharatlayıp bir sos yapıp birazını ekmeklerin üzerine dökmüş fırından çıkan kıymayı elinle ekmeklerin üzerine ufalamış onun üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kalan sallçalı sosuda döküp sıcak servise sundu aslında çok kolay ben belki uzun anlatmış olabilirim.

5 Haziran 2008 Perşembe

pufidik

kardeşim fatma sabah kahvaltısı için hazırlamış bizde afiyetle yedik ellerine sağlık sizede tarifini vereyimmi çok lezzetli olmuş ama tavsiye ederim. http://mutfaktayimm.blogspot.com/ a sevgiyle
malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
un
kabartmatozu
yapılışı:yumuşak bir hamur yuğuruyoruz çok ince olmucak şekilde merdaneyle açıp su bardağı yardımıyla kesilip yağda kızartıyoruz. malzeme çekirdek aile için arzuya göre miktar arttırılabilir.




4 Haziran 2008 Çarşamba

düğme kurabiye

kardeşim fatmanın marifetli ellerinden nasılda şirin olmuşlar ellerine sağlık ablacım tariflerinin tekrarını beklerim.

malzemesi ve yapılışı:

100 gr margarin1 yumurta1 çay bardağı nişasta1,5 bardak pudra şekeri
1 vanilyaAldığı kadar unÜzeri için Çikolata sosuTüm malzemeler karıştırılıp biraz sert bir hamur yapılır. Bir parça hamur çok ince olmayacak şekilde avuç içiyle bastırılarak su bardağıyla yuvarlak olarak kesilir. Ondan daha küçük ağızlı bir bardakla hamurun ortasına biraz bastırılıp, şekil verilir. Daha sonra üzerine sivri uçlu bir aletle kardeşim tığın arka kısmını kullanmış iki tane karşılıklı delik yapılarak 170 derecede beyaz olarak pişirilir. Soğuyan kurabiyelerin delik yerlerine çikolata sosu damlatılır ve bir çizgiyle birleştirilir.

3 Haziran 2008 Salı

pekmezli poğaça


2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı sıvıyağ
1çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket maya
un
üzeri için:pekmez-susam
içi için(zeytin+patates+peynir+sucuk vs)
yapılışı: malzemeleri sırasıyla çukur bir kapta yuğuruyoruz su ılıktan sıcak olacak daha sonra mayalanmaya bırakıyoruz arzu ettiğimiz içi hazırlayıp hamurdan parçalar alıp içini koyup kapattığımız yer aşağı gelecek şekilde tepsiye diziyoruz ve pekmezi fırça yardımıyla heryerine sürüp susamınıda ekleyip bi 10 dk daha tepside mayalandırıp 200 derecelik fırına verip pişiriyoruz harika bir poğaça denemenizi tavsiye ederim.

klozet takımı


aysun ablamın görümcesi fatma ablanın marifeti çokta şık olmuş ellerine sağlık banyosuyla çok uyum sağlamış bence ördüğüne değmiş güle güle kullan fatma abla.

1 Haziran 2008 Pazar

patlıcan yemeği





yaz maevsiminin vazgeçilmezi patlıcan arkadaşlar patlıcanda üstelik mutluluk hormonu varmış hazır mevsimide gelmişken bol miktarda tüketelim patlıcanın hertürlüsüde güzel olur yazın etsiz kıymasız daha hafif gider hemen kısaca anlatyım .


3 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet domates
3adet yeşil biber
2 diş sarımsak
sıvı yağ-salça-tuz
yapılışı:patlıcanları yıkıyoruz ve alacalı soyuyoruz çok küçük ve ince küp şeklinde doğrayıp tencereye alıyoruz üzerine soğanları onun üstüne domates üzerine biberleri ince uzun doğrayıp sarımsağıda rendeliyoruz yağını tuzunu ve 2 bardak salçalı suyunuda ekleyip ocağa koyuyoruz kaynayınca altını kısın 25 dk pişirilmesi kafidir.