23 Mart 2008 Pazar

şal


oda takımı örneği

kardeşimin göz nuru benim çeyizim için örmüştü bende severek kullanıyorum.

mini sandık

çok sevdiğim arkadaşlarımdan havvanın hediyesi canım benim kendi elleriyle yapmış olduğu sandık havvacım tekrar teşekkür ederim.

portakallı mufinler

2 yumurta
yarım su bardağışeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1portakal suyu
1/5su bardağı un
kabartmatozu
YAPILIŞI:aynı normal kek malzemesi bunu eksiltiyoruz 12 tane çıkıyor malzemeleri sırayla çırpıyoruz vekalıplara kaşıkla döküyoruz 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dk pişiriyoruz.

balkabağı tatlısı

1 1 kilo bal kabağı
1/5 su bardağı şeker
dövülmüş fındık veya ceviz
YAPILIŞI:kabağın kabuklarını soyup doğruyoruz tepsiye dizip akşamdan şekerini üzerine güzelce yayıyoruz sabaha şeker erimiş ve kabak suyunu bırakmış olacak hiç su koymadan kaynadıktan sonra ateşi kısıp yumuşayana dek pişiriyoruz soğuduktan sonra servis tabağına alıp fındık veya cevizle süslüyoruz.

GÜLLERİN EFENDİSİNE SELAM OLSUN

Ey sevgili! Ey güzeller güzeli! Ey Gül Efendim!
Selam olsun Sana,
Selam olsun geceye ve aya,
Selam olsun gecenin karanlığına,
Selam olsun geceyi kuşatana,
Selam olsun ömrünce “ümmetim ümmetim “diye gözyaşı akıtan Resule....

21 Mart 2008 Cuma

yemek şiiri

............
LEZZETLİ BİR YEMEK TARİFİ
Yemeğin Adı : İNSANLIK
KULLANILACAK MALZEMEBir Ölçek : GÜNAYDIN,.....iki ölçek :İYİ GÜNLER,..Birazcık : İLGİ ..............Bir Tutam : ANLAYIŞ, .. .... Kararınca : NEZAKET, ......Bir tatlı kaşığı : HOŞGÖRÜ. ...........
..............
HAZIRLANIŞI :
Malzemeyi iç dünyanızdan alın,yıkamaya gerek yoktur, nasılsa malzemeniz temizdir. Gönül teknenizde nazikce karıştırın. Kokusu her yanınıza sinince,içine duygu şerbeti ekleyip karıştırın. Karışımı hayat tabağının üzerineyavaşça yerleştirin.Üstünü sevgi marmelatı ile süsleyin.Bir kaç parça gökkuşağı rengi ile süsleyin.
DOYA DOYA İKRAM EDİN VE YİYİN.
AFİYET OLSUN...

14 Mart 2008 Cuma

melek anne




Melek Anne

Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazirlanan bir bebek varmis. Bir gün Tanri'ya sormus: -Tanrim, beni yarin dünyaya gönderecegini söylediler, fakat ben o kadar kücük ve gücsüzüm ki, orada nasil yasayacagim? -Tüm meleklerin arasindan senin icin bir tanesini sectim. O seni bekliyor olacak ve seni koruyacak. Melegin sana hergün sarki söyleyecek ve gülümseyecek. Böylece sen onun sevgisini hissedecek ve mutlu olacaksın. -Pekiiiii... Insanlar bana birseyler söylediklerinde, dillerini bilmeden söylenenleri nasil anlayacagim? -Melegin sana dünyada duyabilecegin en güzel ve tatli sözcükleri söyleyecek, sana konusmayi dikkatle ve sevgiyle ögretecek. -Peki Tanrim, ben seninle konusmak istersem ne yapacagim? -Melegin sana ellerini acarak bana dua etmeyi de ögretecek. -Dünyada kötü adamlar oldugunu duydum, beni kim koruyacak? -Melegin seni kendi hayati pahasina dahi olsa daima koruyacak. -Fakat ben, seni bir daha göremeyecegim icin cok üzgünüm. -Melegin sana sürekli benden söz edecek ve bana gelmenin yollarini sana ögretecek. O sirada Cennette bir sessizlik olur ve düyanın sesleri cennete kadar ulasir. Bebek gitmek üzere oldugunu anlar ve son bir soru sorar: -Tanrim eger simdi gitmek üzereysem lütfen cabuk söyle, benim melegimin adi ne? -Meleginin adinin önemi yok yavrum, sen onu ANNE diye cagiracaksin

ALINTIDIR.

11 Mart 2008 Salı

susamlı halka

1 yumurta(sarısı içine)

1paket margarin
1 çay bardağı su
1çay bardağı sıvı yağ
yarım limon
2 tatlı kaşığı şeker
2tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
1 kabartma tozu
yapılışı:hamur yoğrulup minik halkalar yapılır önce yumurtanın akına sonra susama batırılır 175derecede 25dk fazla kızartmadan.

10 Mart 2008 Pazartesi

portakallı fındıklı kek














3 yumurta
1 su bardağı şeker
1su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
2su bardağı un
1 kabartma tozu
1subardağı çekilmiş fındık
yapılışı:malzemenin hepsini sırasıyla çırpıyoruz yağlanmış ve şeker serpilmiş kalıbımıza döküyoruz 180 derece ısıtılmış fırında 35 dk pişiriyoruz.

çanta

4 numaralı beyaz makrome ipinden yapmış olduğum el işi çantam

9 Mart 2008 Pazar

haşhaşlı tatlı

3 yumurta
1su bardağı süt
1su bardağı şeker
1su bardağı yağ
1su bardağı irmik
1su bardağı çekilmemiş haşhaş
2su bardağı un
2kabartma tozu
yapılışı:
bütün malzemeyi sırayla katıp karıştırıyoruz ve tepsiye döküp kek gibi 35 dk pişiriyoruz 185 derecede kızarınca çıkarıyoruz.
şerbeti :3 su bardağı şeker
3su bardağı su
şerbeti kaynatıyoruz ılınmış kekin üzerine ılık bir şekilde döküyoruz.

8 Mart 2008 Cumartesi

ayna

folyo çalışmasıyla yapmış olduğum ayna çok kısa bi süre elsanatları kursuna gitmiştim boya kokularını kaldıramadığım için bıraktım bu aynayıda çok yapmak istemiştim evde eşiminde yardımıyla ortaya çıkardık şimdi yatak odamda tuvalet aynası olarak kullanıyorum insanın kendi emeğide bi başka oluyor.

osmanlı aynası

duvar süslerim kendim yaptım buna osmanlı aynası deniyor bunun arkasına aynada monta ediyorlar ama ben yapmadım çok şık bir folya çalışması.




turuncu şal





bu şalı yengem yani abimizin eşi kardeşime örmüş çok şık ve kolay bu sanırım omuzdan başlanıp eksilterek örümcek örneği örülmüş.

beyaz şal




kardeşime örmüştüm 250 gr lif ipinden ucundan başlanıyor kolay ve çabuk örülüyor.

5 Mart 2008 Çarşamba

çocuklar için bolero


resimdeki bolero 7 yaş içindir. ama izmirlim sen bunu kızlarına şahane bir şekilde adapte edebirsin.komşum aynı modeli biraz daha farklı bir örnek yapmış.sen isediğini seçebilirsin. sana kolaylıklar diliyorum.